ЗВОРОТНИЙ ЗВ'ЯЗОК

До уваги користувачів Інтернету

26.03.20

Шановні абоненти!
Звертаємо вашу увагу, що під час карантину суттєво виросло навантаження на мережі широкосмугового інтернет-зв'язку у європейських країнах, зокрема і в Україні. Тому можливе зниження швидкості з'єднання з певними ресурсами у будь-який час доби.

Пікові навантаження на інфраструктуру зв'язку і комунікацій змістилися зі звичних вечірніх годин на денний час, адже велика кількість людей працює у віддаленому режимі або перебуває у вимушених відпустках і проводить більше часу в Інтернеті. Особливого перевантаження інтернет-мережі додають розважальні сервіси потокового відео, онлайн-ігри та відеоконференції. Щоб оптимізувати навантаження телекомунікаційної інфраструктури у Євросоюзі закликали платформи вимкнути HD, повідомляють агенції Bloomberg та Reuters. У відповідь відеохостинг YouTube, стримінгова платформа Netflix, соціальні мережі Facebook та Instagram, платформи Amazon, Apple TV+ и Disney+ вирішили знизити встановлену за замовчуванням якість відео з HD до стандартної для усіх користувачів (попередні зміни стосувалися лише європейців). Зміни будуть актуальні попередньо впродовж 30 днів.

Такий крок дозволить сервісам зменшити споживання трафіку на 25% і забезпечити якіснішу роботу Інтернету на період карантину. При цьому користувачі не помітять особливої різниці у якості зображення. Представники платформ зазначають, що за бажанням можна буде вручну встановити режим високої чіткості зображення.